"Misschien word ik wel regiomanager"

Interview met Damien Peters van BOB Autowas

AUTOWASPROFESSIONAL AAN HET WOORD

Damien Peters (30) is al jaren actief voor BOB Autowas. Groei, baanperspectief en steeds weer leren zijn belangrijke aspecten voor hem. “Ik ken mijzelf, anders verveel ik mij en ga ik op zoek naar wat anders.” Benieuwd naar het interview? Lees snel verder!

Vertel, waar werk je en wat is je functie?

“Ik werk al sinds 2014 bij BOB Autowas. Ik ben begonnen op de interieurbaan in Schiedam, als parttimer. Al snel werd dat fulltime en daarna heb ik nog verschillende andere functies bekleed. Eerst bij de vestiging in Schiedam, nu in de vestiging Rotterdam IJsselmonde. Daar ben ik inmiddels vestigingsleider en stuur ik dertig jongens en meiden aan.”

Wat maakt werken in de autowasbranche leuk voor jou?

“De omgang met mensen; de collega’s en de klanten. Iedereen heeft een verschillende achtergrond, en iedereen vraagt een andere benadering. Ik heb bijvoorbeeld eens in de vier à vijf maanden ontwikkelingsgesprekken met de medewerkers; waar staan ze en waarin kunnen ze nog stappen zetten. En wat vinden ze zelf leuk aan hun werk. Dan merk je pas hoe divers ons medewerkersbestand is, en hoe anders iedereen het werken bij ons beleeft. Ik zeg weleens; autowassen doe ik erbij, het echt leuke zijn de collega’s en klanten.”

Hoe belangrijk zijn opleidingen in jouw functie?

“In mijn carrière bij BOB Autowas heb ik steeds stapjes kunnen zetten, dankzij de opleidingen en trainingen. Van het goed wassen van een auto tot het leidinggegeven; het is allemaal getraind en ik heb het daardoor allemaal goed geleerd. BOB Autowas stimuleert dit ook, via de BOB Academy van waaruit bijvoorbeeld introductietrainingen worden gefaciliteerd. Eigenlijk zijn daarin alle aspecten rondom ons bedrijf en onze branche verwerkt. Natuurlijk wassen we auto’s, maar ook de techniek achter onze wasstraten, het verbeteren van onze verduurzaming, de sociale vaardigheden, de financiële onderwerpen en het ondernemerschap passeren de revue.”

Dus jouw werkgever is erg betrokken bij jouw ontwikkeling?

“Absoluut. Ik heb zelfs mijn rijbewijs kunnen halen dankzij BOB Autowas. Zij hebben mij daarin ondersteund, zodat ik als leidinggevende aan de slag kon bij de vestiging in IJsselmonde. Ook heb ik naast alle praktijkcursussen en –trainingen met medewerking van BOB Autowas een mbo-4 opleiding gevolgd tot leidinggevende. Kortom, ik heb mij iedere keer kunnen ontwikkelen en stappen kunnen zetten. Belangrijk voor mijzelf, anders verveel ik mij en ga ik op zoek naar wat anders.”

Waar zou je nog meer over willen leren?

“Ik ben nu vooral met de dagelijkse praktijk bezig en kijk van dag tot dag. Daarbij zou ik nog iets meer van de techniek willen weten, om zo dagelijkse problemen snel zelf te kunnen oplossen. Nu moeten we nog weleens een monteur bellen, eigenlijk wil ik dat zelf kunnen. En als ik het kan, kan ik het ook de medewerkers leren. En hoewel ik nu van dag tot dag leef, zou ik ook wel graag een lange termijnvisie willen ontwikkelen. Hoe? Nou, ik ben nu af en toe wel bezig met begrotingen, maar dat zou ik wel verder willen uitbouwen. Nog meer de managementkant op binnen het bedrijf. Misschien krijg ik wel meer vestigingen onder mij of word ik regiomanager, die ambities heb ik in ieder geval wel.”